Τι εχω πει

Καρπουζης Κωνσταντινος

Προγραμματιστής

Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη

ΤΙ ΕΧΩ ΠΕΙ

Να ασχολείται κάποιος με το τι γίνεται γύρω του, στη γειτονιά, στο χωριό, στο Δήμο του δεν είναι κάτι περίεργο. Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον… Και όμως η ενασχόληση με τα κοινά σήμερα θεωρείται από τον κόσμο «ύποπτη» και οι ασχολούμενοι με αυτά, ζουν καθημερινά την απαξίωση. Αν όμως έτσι έχει η κατάσταση τελικά ποιος θα ασχοληθεί με το σήμερα και το αύριο. Στην προσπάθεια αυτή να αλλάξουμε τη ζωή μας σας θέλουμε δίπλα μας! Εσείς;

Στην Τοπική αυτοδιοίκηση δεν χωρούν κόμματα και χρώματα.Θέλω να είμαι χρήσιμoς στο συνάνθρωπό μου και δεν μπορώ να διανοηθώ τον εαυτό μου να απουσιάζω από τη δρώσα πραγματικότητα. Στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη έζησα τα μαθητικά και τα φοιτητικά μου χρόνια και έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Έχω όρεξη για δουλειά και δημιουργικές ιδέες για μία καλύτερη ζωή στο Δήμο μας. Δεσμεύομαι ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας με ποιοτικές επιλογές, αυξημένη κοινωνική ευθύνη, δουλειά και δημιουργία. Ο Δήμος μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει το χρόνο του σε άσκοπους καυγάδες και σε μία απλά και μόνο επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων. Χρειάζεται μία νέα αναπτυξιακή δυναμική, για να προχωρήσει μπροστά με νέα αυτοπεποίθηση. Αγωνίζομαι για τη δίκαιο, το οποίο υπηρετώ με σεβασμό και είμαι πιστός οπαδός του για τα προβλήματα του δήμου μας. Ζω την καθημερινότητα μας, ακούω τους προβληματισμούς σας και βρίσκουμε μαζί λύσεις.

Ναι στο πανηγύρι, όχι στον συνωστισμό λέει ο Κωνσταντίνος Καρπούζης.

Επίσκεψη στο Μουσικό σχολείο

Επισκέφτηκα το Μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης για να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι, όσα μου περιέγραψαν. 📌Η επίσκεψη μου έγινε στα πλαίσια του ελέγχου ως αντιπολίτευση στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, αλλά και ως μέλος της Σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 👷Ύστερα λοιπόν από έλεγχο διαπίστωσα τα εξής: 📍Οι στέγες επισκευάστηκαν αλλά όχι όλες. Στο κεντρικό κτίριο δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες. 📍 Οι τουαλέτες του σχολείου είναι λειτουργικές αλλά χρειάζονται συντήρηση οι πόρτες τους. 📍 Τίθεται θέμα σχολικής στέγης και υπεραριθμίας αφού υπάρχουν 380 παιδιά, τα οποία συνεχίζουν να κάνουν μάθημα στο εστιατόριο. Το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει και άλλους φορείς για να λυθεί. 📍Οι αίθουσες υγιεινής στο γυμναστήριο δεν λειτουργούν ούτε και τα αποδυτήρια. Φιλοξενούμε τουλάχιστον 7 ομάδες του Δήμου μας και γίνονται και αγώνες εκεί. 📍 Υπάρχει θέμα φωτισμού μέσα στο σχολείο στις τάξεις αλλά και έξω περιμετρικά. Είναι λογικό ότι πρέπει να λυθεί αφού προχωρά και η εργολαβία με τα νέα τύπου φώτα. 📍Οι φοριαμοί έχουν καταστραφεί και χρειάζονται επισκευή ή αντικατάσταση. 📍 Υπάρχει μια μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, πρέπει όλοι μας να κινηθούμε προς εκείνη την κατεύθυνση και να διεκδικήσουμε κονδύλια ώστε να υλοποιηθεί η μελέτη. Δεσμευόμαστε ότι θα επισκεφθούμε το σχολείο ξανά για να δούμε την πορεία των εργασιών.

Κοινοφελή ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» οκτάμηνης διάρκειας. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε στις 18 Φεβρουαρίου στις 16:00 και λήγει την Παρασκευή 18 Μαρτίου. Η δημοτική μας παράταξη είναι κοντά στους δημότες μας και προσπαθεί να βοηθήσει όπως μπορεί στην δυσκολότερη εποχή που βιώνουμε.

🔗 https://www.oaed.gr/deltia-typoy

Προσοχή κακοκαιρία

🌨️⛈️Οδηγίες για κακοκαιρία. 📌Eιδικότερα καλούνται οι πολίτες: -Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά. -Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές. -Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

https://bit.ly/3uSEgfK

Συμβουλές Ψυχικής υγείας

Στη νέα εποχή, εν μέσω πανδημίας, η ψυχική υγεία αναδεικνύεται σε ένα από τα σημαντικότερα θέματα το οποίο ολοένα και περισσότερο σταματά να αποτελεί στίγμα. Ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου φαίνεται να σπάει το ταμπού του ψυχικού τραύματος ενώ η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα υπογραμμίζει πως η ψυχική υγεία αποτελεί βασικό παράγοντα της υγείας και της ευεξίας. Η δημοτική παράταξη Δημιουργική Αλλαγή σε συνεργασία με εξειδικευμένη επιστήμονα προσφέρει συμβουλές Ψυχικής Υγείας θέλοντας έτσι να βοηθήσει τους συνδημότες μας.

     

Οι νέοι είναι το μέλλον.

                 

Για ακόμη μια φορά το βάρος πέφτει στους νέους, που εργάζονται σκληρά, σε δύσκολες συνθήκες, αλλά με φιλότιμο και ευσυνειδησία. Από όσους τολμούν να ξεκινήσουν τα δικά τους εγχειρήματα, παρά το δυσμενές περιβάλλον. Από τα παιδιά, που εργάζονται σε γραφεία, σε συνεργεία, σε χωράφια, σε οικοδομές. Από κάθε νέο άνθρωπο που αναλαμβάνει ευθύνες, προσφέρει και δημιουργεί, σε όποιο χώρο και αν βρίσκεται. Μ' αυτούς είμαστε bro αυτούς εκφράζουμε.Τις αγωνίες των πολλών. Τα όνειρα των πολλών. Τα σχολεία των πολλών. Τις δουλειές των πολλών.

     

Ο Κωνσταντίνος Καρπούζης διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

                 

Ο Κωνσταντίνος Καρπούζης, ανακοίνωσε ότι διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, δηλώνοντας σχετικά «Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χωρούν χρώματα και κόμματα».                     Eίναι ένας νέος γηγενής Πυλαιώτης που ζει και παλεύει για τον τόπο του. Είναι εκλεγμένος σύμβουλος στην δημοτική ενότητα Πυλαίας στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη από το 2014 με την παράταξη Νέο Πρόσωπο του Νίκου Νυφούδη.

Μετά την πανδημία, τι θα γίνει με την οικονομία;

Όλα δείχνουν ότι δρομολογείται το τέλος της μικρής και ανεξάρτητης δημιουργίας, η προώθηση μεγάλων εταιρειών σε βάρος μικρών και η επιχειρηματολογία που δίνεται είναι ότι η ανταγωνιστικότητα αυξάνεται με το μέγεθος. Οι όποιες αντιστάσεις… κάμφθηκαν από το επιχείρημα ότι οι μικροί στερούν το κράτος από έσοδα όχι μόνο διότι δεν είναι ανταγωνιστικοί αλλά διότι αποτελούν τη βασική πηγή φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τόσο πολύ ενοχλούν οι μικροί και κανένας δεν ρώτησε την προφανή ερώτηση: «Μετά τι θα γίνει; Όταν περάσει η πανδημία, τι θα συμβεί στην παραγωγική δομή της οικονομίας όταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαφανιστούν;

Το Πανόραμα όταν ήταν Αρσακλί

                 

Ο συνοικισμός Αρσακλί (πουρνάρι) της κοινότητος Καπουτζήδων (Πυλαίας) μετονομάζεται εις Πανόραμα (Επαρχία Θεσσαλονίκης)», διάταγμα 12.3.1928 (ΦΕΚ 81/14.5.1927) [Χουλιαράκης 1975, 317].Το 1948 εκδόθηκε ο Νόμος 751 «Περί προστασίας των απολυομένων εκ των υπηρετούντων ή υπηρετησάντων εις τας τάξεις του στρατού κατά την διάρκεια της παρούσης κατά του Έθνους συμμοριακής δράσεως» .

               

Το καλωσόρισμα μας

Σας καλωσορίζουμε στη νέα δωρεάν Διαδικτυακή Πλατφόρμα του Δήμου μας. Θέτοντας την τεχνολογία στη υπηρεσία του πολίτη, αναβαθμίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας και φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στο δημότη άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις του Δήμου μας, καθώς επίσης, απαραίτητες πληροφορίες σε κάθε επισκέπτη, ενισχύοντας την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Το δικό μας νερό

Πρέπει όμως να τονίζουμε συνεχώς το πρόβλημα, μιας και το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου μας δεν έχει πλήρως αντικατασταθεί. Ειδικά στον πρώην Δήμο Χορτιάτη που το νερό είναι το δικό μας νερό( έχουμε ακόμη Δημοτική Ύδρευση ναι)

Τα σχολεία χτίστε.

Μια βδομάδα πριν τους καθιερωμένους σχολικούς αγιασμούς και το πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη καλά κρατεί. Τα παιδιά της Πυλαίας δεν μπορούν να πάνε σε σχολεία της Πυλαίας... ανήκουστο

Πεζογέφυρα στην Πυλαία

Ύστερα από πάγιο αίτημα των δημοτών μας αλλά και από το Τοπικό συμβούλιο Πυλαίας δόθηκε το πράσινο φως από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την δημιουργία πεζογέφυρας στην δημοτική ενότητα Πυλαίας.

Το δικό μας πανηγύρι

Στο περσινό πανηγύρι όμως τα καταστήματα της δημοτικής ενότητας Πυλαίας, αφού πλήρωσαν, με βάση τον κανονισμό, τον χώρο μπροστά στα καταστήματα τους.

Οι αρμοδιότητες του Δήμου.

Στην δημοτική ενότητα Πυλαίας την 28η Οκτωβρίου δεν έγινε κατάθεση στεφάνου από κανένα Σύλλογο Γονέων προφανώς σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Πυλαία.

Παιδικές χαρές για όλους

«Προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών στα πλαίσια προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», προϋπολογισμού 303.568,12 € εγκρίθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο Πυλαίας-Χορτιατη. Η κάλυψη θα γίνει με ιδίους πόρους της οικονομικής διαφοράς που προκύπτει μεταξύ του

Στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…Τι γίνεται με τον πολιτισμό;

Αλήθεια τι εμπόδιζε την λειτουργία μουσικών μαθημάτων που λειτουργούσε από το 2001 με την απλή συμβολική τιμή κάλυψης των εξόδων; Ακόμη υπήρχαν και τα διάφορα τμήματα που λειτουργούσαν εδώ και κάποια χρόνια π.χ.τμήματα ενηλίκων ζωγραφικής και αριθμούσαν διψήφιο αριθμό διδασκόντων για την ζωγραφική, η τμήμα φωτογραφίας που διέθετε και τεχνικό εξοπλισμό κ.α