Τι εχω πει

Καρπουζης Κωνσταντινος

Προγραμματιστής

Σύμβουλος Δημοτικης Ενότητας Πυλαίας

ΤΙ ΕΧΩ ΠΕΙ

Να ασχολείται κάποιος με το τι γίνεται γύρω του, στη γειτονιά, στο χωριό, στο Δήμο του δεν είναι κάτι περίεργο. Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον… Και όμως η ενασχόληση με τα κοινά σήμερα θεωρείται από τον κόσμο «ύποπτη» και οι ασχολούμενοι με αυτά, ζουν καθημερινά την απαξίωση. Αν όμως έτσι έχει η κατάσταση τελικά ποιος θα ασχοληθεί με το σήμερα και το αύριο. Στην προσπάθεια αυτή να αλλάξουμε τη ζωή μας σας θέλουμε δίπλα μας! Εμείς θα είμαστε εκεί. Εσείς;

K. Καρπούζης για τα πανηγύρια: Να εκτιμήσουμε την παράδοση πριν είναι πολύ αργά

Στην Τοπική αυτοδιοίκηση δεν χωρούν κόμματα και χρώματα.Θέλω να είμαι χρήσιμoς στο συνάνθρωπό μου και δεν μπορώ να διανοηθώ τον εαυτό μου να απουσιάζω από τη δρώσα πραγματικότητα. Στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη έζησα τα μαθητικά και τα φοιτητικά μου χρόνια και έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Έχω όρεξη για δουλειά και δημιουργικές ιδέες για μία καλύτερη ζωή στο Δήμο μας. Δεσμεύομαι ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας με ποιοτικές επιλογές, αυξημένη κοινωνική ευθύνη, δουλειά και δημιουργία. Ο Δήμος μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει το χρόνο του σε άσκοπους καυγάδες και σε μία απλά και μόνο επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων. Χρειάζεται μία νέα αναπτυξιακή δυναμική, για να προχωρήσει μπροστά με νέα αυτοπεποίθηση. Αγωνίζομαι για τη δίκαιο, το οποίο υπηρετώ με σεβασμό και είμαι πιστός οπαδός του για τα προβλήματα του δήμου μας. Ζω την καθημερινότητα μας, ακούω τους προβληματισμούς σας και βρίσκουμε μαζί λύσεις.

Ναι στο πανηγύρι, όχι στον συνωστισμό λέει ο Κωνσταντίνος Καρπούζης.

     

Ο Κωνσταντίνος Καρπούζης διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

                 

Ο Κωνσταντίνος Καρπούζης, ανακοίνωσε ότι διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, δηλώνοντας σχετικά «Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χωρούν χρώματα και κόμματα».                     Eίναι ένας νέος γηγενής Πυλαιώτης που ζει και παλεύει για τον τόπο του. Είναι εκλεγμένος σύμβουλος στην δημοτική ενότητα Πυλαίας στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη από το 2014 με την παράταξη Νέο Πρόσωπο του Νίκου Νυφούδη.

Μετά την πανδημία, τι θα γίνει με την οικονομία;

Όλα δείχνουν ότι δρομολογείται το τέλος της μικρής και ανεξάρτητης δημιουργίας, η προώθηση μεγάλων εταιρειών σε βάρος μικρών και η επιχειρηματολογία που δίνεται είναι ότι η ανταγωνιστικότητα αυξάνεται με το μέγεθος. Οι όποιες αντιστάσεις… κάμφθηκαν από το επιχείρημα ότι οι μικροί στερούν το κράτος από έσοδα όχι μόνο διότι δεν είναι ανταγωνιστικοί αλλά διότι αποτελούν τη βασική πηγή φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τόσο πολύ ενοχλούν οι μικροί και κανένας δεν ρώτησε την προφανή ερώτηση: «Μετά τι θα γίνει; Όταν περάσει η πανδημία, τι θα συμβεί στην παραγωγική δομή της οικονομίας όταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαφανιστούν;»Κανείς δεν ρώτησε, διότι κανείς δεν ήθελε να ακούσει την απάντηση: οι άνεργοι θα αυξηθούν, οι μισθοί θα πέσουν, η ελληνική οικονομία θα γίνει ανταγωνιστική και ξένοι επενδυτές θα έρθουν. Αυτοί θα δώσουν δουλειά στα άνεργα παιδιά μας. Επειδή κανείς δε ρώτησε «μετά τι θα γίνει;» κανείς δεν αναρωτήθηκε τι απάντηση θα ισχύει σε κάθε περίπτωση. Ισχύει, για παράδειγμα, σε οικονομίες που η μετακίνηση ανθρωπίνων πόρων είναι ανεμπόδιστη. Δεν ισχύει για μικρούς ποιοτικούς παραγωγούς και πάροχους υπηρεσιών που ανταποκρίνονται γρήγορα στις απαιτήσεις της αγοράς. Ισχύει σε οικονομίες με υγιές και ανταγωνιστικό τραπεζικό σύστημα. Δεν ισχύει σε οικονομίες όπου απαιτείται το τραπεζικό σύστημα και οι θεσμοί ανταγωνισμού να ανταποκριθούν στην παραγωγή αγαθών ειδικής ποιότητας και δεξιοτήτων. Πηγή: cityportal.gr

Το Πανόραμα όταν ήταν Αρσακλί

                 

Ο συνοικισμός Αρσακλί (πουρνάρι) της κοινότητος Καπουτζήδων (Πυλαίας) μετονομάζεται εις Πανόραμα (Επαρχία Θεσσαλονίκης)», διάταγμα 12.3.1928 (ΦΕΚ 81/14.5.1927) [Χουλιαράκης 1975, 317].Το 1948 εκδόθηκε ο Νόμος 751 «Περί προστασίας των απολυομένων εκ των υπηρετούντων ή υπηρετησάντων εις τας τάξεις του στρατού κατά την διάρκεια της παρούσης κατά του Έθνους συμμοριακής δράσεως» .

               

Το καλωσόρισμα μας

Σας καλωσορίζουμε στη νέα δωρεάν Διαδικτυακή Πλατφόρμα του Δήμου μας. Θέτοντας την τεχνολογία στη υπηρεσία του πολίτη, αναβαθμίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας και φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στο δημότη άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις του Δήμου μας, καθώς επίσης, απαραίτητες πληροφορίες σε κάθε επισκέπτη, ενισχύοντας την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Το δικό μας νερό

Πρέπει όμως να τονίζουμε συνεχώς το πρόβλημα, μιας και το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου μας δεν έχει πλήρως αντικατασταθεί. Ειδικά στον πρώην Δήμο Χορτιάτη που το νερό είναι το δικό μας νερό( έχουμε ακόμη Δημοτική Ύδρευση ναι)

Τα σχολεία χτίστε.

Μια βδομάδα πριν τους καθιερωμένους σχολικούς αγιασμούς και το πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη καλά κρατεί. Τα παιδιά της Πυλαίας δεν μπορούν να πάνε σε σχολεία της Πυλαίας... ανήκουστο

Πεζογέφυρα στην Πυλαία

Ύστερα από πάγιο αίτημα των δημοτών μας αλλά και από το Τοπικό συμβούλιο Πυλαίας δόθηκε το πράσινο φως από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την δημιουργία πεζογέφυρας στην δημοτική ενότητα Πυλαίας.

Το δικό μας πανηγύρι

Στο περσινό πανηγύρι όμως τα καταστήματα της δημοτικής ενότητας Πυλαίας, αφού πλήρωσαν, με βάση τον κανονισμό, τον χώρο μπροστά στα καταστήματα τους.

Οι αρμοδιότητες του Δήμου.

Στην δημοτική ενότητα Πυλαίας την 28η Οκτωβρίου δεν έγινε κατάθεση στεφάνου από κανένα Σύλλογο Γονέων προφανώς σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Πυλαία.

Παιδικές χαρές για όλους

«Προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών στα πλαίσια προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», προϋπολογισμού 303.568,12 € εγκρίθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο Πυλαίας-Χορτιατη. Η κάλυψη θα γίνει με ιδίους πόρους της οικονομικής διαφοράς που προκύπτει μεταξύ του

Στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…Τι γίνεται με τον πολιτισμό;

Αλήθεια τι εμπόδιζε την λειτουργία μουσικών μαθημάτων που λειτουργούσε από το 2001 με την απλή συμβολική τιμή κάλυψης των εξόδων; Ακόμη υπήρχαν και τα διάφορα τμήματα που λειτουργούσαν εδώ και κάποια χρόνια π.χ.τμήματα ενηλίκων ζωγραφικής και αριθμούσαν διψήφιο αριθμό διδασκόντων για την ζωγραφική, η τμήμα φωτογραφίας που διέθετε και τεχνικό εξοπλισμό κ.α

Web Hosting