Προσφατα νεα

Μετά την πανδημία, τι θα γίνει με την οικονομία;

Όλα δείχνουν ότι δρομολογείται το τέλος της μικρής και ανεξάρτητης δημιουργίας, η προώθηση μεγάλων εταιρειών σε βάρος μικρών και η επιχειρηματολογία που δίνεται είναι ότι η ανταγωνιστικότητα αυξάνεται με το μέγεθος. Οι όποιες αντιστάσεις… κάμφθηκαν από το επιχείρημα ότι οι μικροί στερούν το κράτος από έσοδα όχι μόνο διότι δεν είναι ανταγωνιστικοί αλλά διότι αποτελούν τη βασική πηγή φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τόσο πολύ ενοχλούν οι μικροί και κανένας δεν ρώτησε την προφανή ερώτηση: «Μετά τι θα γίνει; Όταν περάσει η πανδημία, τι θα συμβεί στην παραγωγική δομή της οικονομίας όταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαφανιστούν;»

Να ξαναβρούμε στο τώρα την ταυτότητά μας, σαν έθνος.

Έχουν περάσει 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Διακόσια χρόνια από την ελευθερία. Αν οι γιορτές μνήμης έχουν μια κάποια αξία, είναι γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να ξαναδούμε την ιστορία. Να ξαναβρούμε στο τώρα την ταυτότητά μας, σαν έθνος. Να καταλάβουμε τι δημιούργησε η Επανάσταση του ΄21, τις ιδέες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Γνωρίζουμε πως η Ελληνική Επανάσταση δεν ξέσπασε ξαφνικά, υπήρξε αποτέλεσμα μακροχρόνιων ζυμώσεων στον πολιτισμό και την διανόηση. Αξιόλογοι Έλληνες στο εξωτερικό άνοιξαν τους δρόμους που πέρασαν επαναστατικές αξίες όπως η ελευθερία και η ισότητα. Ο ελληνικός στόλος που κυριαρχούσε στις θάλασσες της Ευρώπης, εξάπλωσε τις επαναστατικές ιδέες. Τα σχολεία της επιστήμης και των γραμμάτων, που ξεφύτρωναν το ένα μετά το άλλο, χρηματοδοτημένα από τους φωτισμένους εμπόρους μετέδιδαν την επανάσταση. Έτσι φαντάστηκε τη ελληνική πολιτεία ο επαναστάτης Ρήγας Φεραίος. Μια πολιτεία όπου όλοι και όλες, θα ζούσαν ελεύθερα και θα συμμετείχαν ισότιμα στη διακυβέρνησή της.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργική Αλλαγή» Κωνσταντίνος Καρπούζης δηλώνει αντίθετος στο κλείσιμο του παιδικού σταθμού.

Την αντίθεσή του στο κλείσιμο των παιδικών σταθμών σε Πυλαία και Φίλυρο εκφράζει ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Δημιουργική Αλλαγή» Κωνσταντίνος Καρπούζης.«Εμείς σαν δημοτική παράταξη είμαστε αντίθετοι στο κλείσιμο των δημοτικών παιδικών σταθμών και στην απόλυση των εργαζομένων», αναφέρει χαρακτηριστικά.